Общински съветник в Хасково предложи цялостна промяна на местната власт. Най-разумният ход в създалата се ситуация, е кметът на Хасково Добри Беливанов да подаде оставка, а Общинският съвет да се саморазпусне. Предложението дойде от Георги Пеев по време на днешното заседание на Общинския съвет в Хасково. Пеев е говорител на втората по численост сесийна група "Коалиция за Хасково".

ГЕРБ-Хасково сваля доверието си от кмета Беливанов

ГЕРБ-Хасково сваля доверието си от кмета Беливанов

Градоначалникът е в отпуск, ще отговаря пред гражданите, бранят го от общината

Припомняме, от ГЕРБ свалиха доверието си от кмета Беливанов и го обвиниха в бездействал е по време на кризата с уран във водата на града, която продължава и до днес и несправяне с някои от основните проблеми в града.

Провалът е на всички в тази зала, заяви Пеев. Относно дейността на общинския съвет според Пеев от началото на мандата почти всяка докладна има грешка. Комисиите в съвета са работили в непълен състав, а част от тях дори са били без председатели, както и че няма контрол върху изпълнението на приетите актове.

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Цветан Цветанов застана зад Добрев, за ГЕРБ било важно да работят за хората

Общинските съветници не взеха отношение по двете предложения на Пеев - за оставка на кмета и за разпускане на общинския съвет.

Кметът на общината Добри Беливанов е в отпуск от края на миналата седмица. Тогава партията, която го издигна - ГЕРБ, сне доверието си от него.

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Суджукгейт е детска приказка в сравнение с Хасково и Добрев, смята Йончева

Томислав Дончев определи ситуацията като "риалити" формат

Председателят на Общинския съвет Таня Захариева уведоми съветниците, че е сезирала полицията след като е постъпило заявление от името на кмета за продължаване на отпуска му, но заверено с печат и подпис.