Лавината от оставки в ГЕРБ е бягство от отговорност. Това заяви говорителят и водач на евролистата на БСП Елена Йончева, която днес е на посещение във Велико Търново.

Социалистката заяви, че ще бъдат осветлени сметки за стотици милиони в чужбина и имоти зад граница на управляващите.

ГЕРБ смятат, че всеки скандал може да бъде потулен, ако за определено време се свалят съответните лица от телевизионния екран, коментира още Йончева, допълвайки, че когато скандалът утихне, те отново се връщат на политическата сцена.

"Всички тези оставки водят към "Борисов гейт". Имам предвид това, че две трети от сигналите за корупция по висшите етажи на властта не се разследват. Това е констатация на Европейската комисия", посочи Йончева.

Марешки възмутен, че се занимаваме с махленските неща на Йончева

Марешки възмутен, че се занимаваме с махленските неща на Йончева

Няма как да не подкрепят една оставка

Депутатът от БСП призова Бойко Борисов също да подаде оставка от премиерския пост, напомняйки, че тя самата го е осъдила на втора инстанция за лъжа.

Няма българин в България, който да иска да имаме министър-председател съдебно доказан лъжец, отсече Йончева.

Относно обвиненията на ГЕРБ, че е разследвана за пране на пари, но въпреки това води листата на БСП за евровота, Йончева даде пример с Лаура Кьовеши.

Тя е разкъсвана в Румъния, има всякакви обвинения срещу нея, но Брюксел много добре знае каква е истината и тя получи най-много гласове в Европейския парламент и в Европейската комисия, подчерта социалистката.

Оставките показали висок морал, убеждава Спас Гърневски

Оставките показали висок морал, убеждава Спас Гърневски

Според него нямало чадър за никой от партията