Първия път, когато подадох оставка (заради сагата "Кум гейт" - б.ред.) казах, че съм смъртоносно ранен. Сега явно съм доубит в политическия смисъл на думата. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод подадената вчера оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание.

Той посочи, че още тогава е споделил, че постоянните клевети и лъжи в политиката са изключително неприятни и за двете страни, но най-вече за ГЕРБ.

Депутатите приеха тази оставка на Делян Добрев

Депутатите приеха тази оставка на Делян Добрев

"Той е едно момче с честен поглед", изтъкна Георги Марков

Малко по-късно депутатите приеха оставката на Делян Добрев. Според колегата му от ГЕРБ: "той е едно момче с честен поглед".

"Има една българска поговорка: Ти го плюеш, той мисли че дъжд вали. Аз не съм от тези хора, не мога да приема за нормално да ме плюят", категоричен бе той.

По негови думи капката, която е преляла чашата на търпението му, е била излязлата преди дни поредна фалшива новина, която се е опитала да го забърка в скандала с апартаментите на властта.

Делян Добрев отново подаде оставка

Делян Добрев отново подаде оставка

След поредната фалшива новина чашата на търпението му преляла

Запитан дали излиза изцяло от политиката Добрев отговори, че засега ще остане областен координатор на Хасково.

Ще продължа да работя за ГЕРБ, защото съм убеден че в България няма по-добро и по-принципно управление, заяви той. Той обясни, че с премиера Борисов са разговаряли по телефона за решението му.

Добрев подчерта, че въпреки че първия път, когато е подал оставка, народните представители са го върнали в парламента, това вече няма как да се случи, защото Конституционният съд е създал практика, че подадена оставка не може да се отхвърли от Народното събрание.

Депутатът бе категоричен, че оставките в ГЕРБ валят не за да се спаси партията, а за да се покаже, че трябва да има морал.

Ние не сме в политиката, за да печелим нещо от нея, а защото сме имали идеи, които искаме да реализираме, изтъкна той и посочи, че ГЕРБ е единствената партия, която подава оставки и за най-малкото съмнение.

Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев

Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев

Това е само айсберг на истинската корупция, убеден е той

Добрев напомни, че БСП имат водач на листата за евровота човек, който е привлечен като обвиняем - Елена Йончева. Припомняме, именно тя изнесе сагата "Кум гейт", станала причина за първата оставка на Добрев.

По този повод той коментира, че било много лесно да се направи от нищо нещо. Добрев спомена, че в момента имало и друг "Кум гейт", на който не се обърнало голямо внимание, визирайки Лозан Панов и собствениците на фирма "Артекс" - семейство Мирянови.

Относно оповестените цени, на които майката на Добрев и неговият кум Евгени Консулов са закупили апартаментите си - 250 евро/кв., политикът уточни, че става въпрос за цената на отстъпеното право на строеж, а не за цената на сградата.

Добрев обясни, че в кв. "Манастирски ливади - запад", където са купени жилищата, пазарните цени варират между 600 и 800 евро/кв., а кумът му е платил 650 евро. Майка му пък дала 753 евро за квадрат.

Запитан къде живее той самият, Добрев посочи, че няма свой собствен имот, а живее в апартамента на майка си. Той обаче отказа да покаже къде точно се намира жилището от "съображения за сигурност", тъй като по негови думи е засегнал доста интереси в енергетиката.

"Апартамент гейт" като част от плана Решетников

"Апартамент гейт" като част от плана Решетников

Според Спас Гърневски тече опит за пълзящ преврат

Депутатът обясни, че в момента живее под наем в апартамента на фирмата на своята майка и плаща 1200 лева месечно. Причината е, че имотът е собственост на майка му не като физическо, а като юридическо лице и нямало как да се определи символичен наем.

Ако майка ми намали наема, означава, че укриваме данъци, обясни Добрев.

Добрев бе категоричен, че т.нар. поправка "Артекс" не е направена специално за тази строителна фирма, тъй като за целта трябва да има преходна и заключителна разпоредба в Закона, а в случая такава нямало.

Огорчен съм, защото политиката наистина е мръсна работа, заяви той и допълни, че накрая всеки излиза опетнен и дискредитиран. Добрев бе категоричен, че го е разбрал още при предната оставка и въпреки че тогава народните представители са го върнали обратно в парламента, този път решението му е окончателно.

Корнелия Нинова станала свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти

Корнелия Нинова станала свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти

Чула обвинения към медиите, но не и към самите политици