Самоцелното стоене на постовете не е полезно нито за тези, които ги заемат, нито за обществото. Това заяви в ефира на Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов по повод оставките на тримата министри и новите номинации.

Той даде висока оценка на тръгващите си от властта. Горанов обясни, че никой не е застрахован да му бъде поискана оставката и темата не била затворена. До 2021 г. ще има още министерски оставки, каза още той, давайки заявка за пълен управленски мандат на третия кабинет на Бойко Борисов.

Радев пази авторитета на Плевнелиев, който сам не знае как

Радев пази авторитета на Плевнелиев, който сам не знае как

Важен е крайният резултат с оставките и да не се бавят

ГЕРБ е колкото мислеща,толкова и дисциплинирана партия, изтъкна Владислав Горанов и изключи да има заговор срещу премиера, както вчера заподозря коалиционният партньор Волен Сидеров.

Президентът излязъл от ролята на обединител на нацията и влязъл в ролята на остра опозиция. За нас това не е щета, захапа го финансист номер едно.

В България има сива икономика, призна Горанов в коментар за акциите срещу богатите. Той не разкри подробности заради следствената и данъчната тайна. Владислав Горанов обаче вярва, че случаите с Миню Стайков и Ветко Арабаджиев ще са с дисциплиниращ ефект за тези, които искат да укриват ДДС.

От 1 януари 2019 може да се увеличат доходите на заетите в бюджетната сфера с 10%. Диференцирано ДДС е добър дебат за следващ финансов министър, отсече Владислав Горанов, попарвайки всякакви надежди в тази посока.

С тази цена на винетките нямало как да се поддържат всички пътища, коментира той.