От Американо-българската търговска камара се оплакаха с отворено писмо до президента Румен Радев и до служебния министър на икономиката Кирил Петков, че от президентството са били изключени от активностите, организирани в рамките на инициативата "Три морета".

Американо-българската търговска камара във Вашингтон е регистрирана съгласно законовите разпоредби на САЩ. Мисията и целите на организацията са тясно свързани с разкриването на възможности за по-доброто търговско сътрудничество между България и САЩ, пишат в писмото.

Истинската Американска търговска камара у нас участва в инициативата "Три морета"

Истинската Американска търговска камара у нас участва в инициативата "Три морета"

Очакват домакинството ни на форума 08-09 юли 2021 г.

"Считаме, че включването на неправителствени организации регистрирани и осъществяващи дейността си в САЩ, е гаранция за честност на процесите и предотвратяване на корупционни модели в България", пишат от Американо-българската камара.

Радев търси подкрепата на САЩ за "Три морета"

Радев търси подкрепата на САЩ за "Три морета"

Очаква се САЩ да подкрепят фонда с дарение от 1 млрд. долара

С убедителен тон от американската организация настояват за обяснение поради каква причина именно Американо-българската търговска камара е изключена от активностите, организирани от страна на правителството и президентството на Република България. Настояваме да ни бъдат дадени гаранции, че не става дума за прикриване на корупция, както и, че Камарата не е умишлено пренебрегната поради административни нарушения или персонално и лични мотиви", се казва в писмото.