С искания България да помогне с оръжия на Украйна, импийчмънт на държавния глава Румен Радев и оставка на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов активисти на Сдружение БОЕЦ се събраха пред сградата на президентството, съобщи БНР.

Протестиращите казват, че пътят към мира е Русия да бъде победена.

"В момента политиката, която господин Радев изповядва, всъщност точно тази политика може да доведе България до ръба на войната".

Защо оспорвате политиката на господин Рашидов? - "Повтори доводите на Радев, че е безсмислено да даваме оръжия. А напротив, ние трябва да дадем, за да се ускори, по-бързо да дойде мирът".

"Лично за мен това са срамни решения, които взима нашият президент, опорни точки, несериозни, по отношение по един изключително сериозен проблем", казаха участници в акцията на БОЕЦ.

Протестът пред сградата на президентството не затрудни движението.

Протестиращите казаха още, че следващата сряда пак ще излязат пред "Дондуков" 2.

Радев: Никъде няма "давам си старото въоръжение и получавам ново като подарък"

Радев: Никъде няма "давам си старото въоръжение и получавам ново като подарък"

Да не изпадаме в концепцията сливи за смет

Припомняме, че отново в парламента предстои да се разгледа предложение да предоставим военна помощ на Украйна. Внесени са два проекта на решение - на "Демократична България" и на ГЕРБ/СДС, както и през пролетта на тази година, когато 47-ия парламент гласува помощ, но не и оръжие