"Да, България!" настоява за осигуряване на независим външен одит за машините за гласуване, както и час по-скоро да се създаде организация за свикване на гражданския борд за честни избори, съобщиха от пресофиса на партията.

Идеята за одита беше оповестена от Антоанета Цонева и Божидар Божанов, които са експерти по електронно управление и членове на Изпълнителния съвет на "Да, България!".

Божанов отбеляза, че партията в момента разполага с хора, които имат голяма експертиза, защото са същите, които са подготвили проекта за електронното гласуване, внесен от Реформаторския блок. Той допълни, че много от активистите на "Гласуване без граници" са вече в "Да, България!".

Съдът регистрира „Да, България” на Христо Иванов
Обновена

Съдът регистрира „Да, България” на Христо Иванов

Той е доволен, че отиват на избори

"Поддържаме идеята за броенето на бюлетините от машинното гласуване със скенери, за да бъде резултатът коректен и отчетен по правилния начин", заяви Цонева.

Божидар Божанов пък смята, че Държавна агенция за електронно управление в момента е прохождаща и трябва политическа воля, за да стане основен двигател за развитие на електронното управление.

Председателят на партията Христо Иванов повтори решението партията да се яви самостоятелно на изборите на 26 март.

Иванов заяви, че отправеното искане за проверка на работата на синдиците на КТБ и отговорността на управата на Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите в банките (ФГВГБ) ще е конкретен тест до каква степен имаме нова логика на управление и до каква остава старата.

Христо Иванов поиска от Герджиков пълна ревизия на синдиците на КТБ

Христо Иванов поиска от Герджиков пълна ревизия на синдиците на КТБ

Имало риск от повторно ограбване на банката

Иванов заяви, че партията му ще бъде открита за сътрудничество със структури на гражданското общество и граждани, показали, че защитават антикорупционни каузи.

Той обяви, че в хода на кампанията "Да, България!" ще събира информация за корупция във всеки град и населено място.