Свиква се извънредно заседание на комисията по енергетиката във връзка с мини "Бобов дол".
От ГЕРБ твърдят, че мината била продадена на пернишки бизнесмен за един лев и то когато министър на икономиката е бил от БСП, а пък заместник-министър - сегашният лидер на БСП Корнелия Нинова.

Във връзка с изясняване на обстоятелствата по концесията депутатите са поканили министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Красимир Велчев заяви, че отново от БСП използват най-високата трибуна в държавата - тази на Народното събрание, с предизборни цели за агитация и за безплатно медийно отразяване, вместо да отделят средства. Той подчерта, че работата в пленарна зала е само една част и изтъкна, че продължават заседанията на комисиите.

Не се регистрирахме, защото кворумът е отговорност на тези, които са внесли подписите за дневния ред за заседанието, заяви Цвета Караянчева. Тя бе категорична, че БСП са си направили пиар, който не им прави чест. Кой продаде мината, г-жо Нинова, попита още тя.

Не търсете парламентарни избори, че от 38 - ще останете 25, се обърна към БСП Цвета Караянчева.

Във връзка с предложенията за промени в Изборния кодекс, Караянчева заяви: "Като заговорим за Изборния кодекс - все едно отваряме кутията на Пандора."