Многократно от тази трибуна, ние патриотите, говорихме за проблемите с нелегалната имиграция, често бяхме обвинявани от всевъзможни псевдо-правозащитници и либерали космополити, че сме ксенофоби, нетолерантни и прочее. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в декларация за бежанския бунт в Харманли.

Според него абсолютно сбърканата европейска политика по отношение на нелегалната имиграция довела до тези проблеми.

През последните години, когато поставяхме проблемите с нелегалната миграция, ние от тази парламентарна трибуна сме изразявали недоволството опасенията и страховете на българските граждани, подчерта патриотът. От години говорим, че не става дума за клети бежанци, бягащи от военен конфликт, а за голямо нашествие на пришълци към европейския континент и че България, която се намира на прага на християнската цивилизация и ислямския свят, ще бъде една от най-потърпевшите от това нашествие, притеснен е той.

Гумени куршуми срещу бежанците в Харманли
Обновена

Гумени куршуми срещу бежанците в Харманли

Жандармерия с водно оръдие е изпратена на място

Властите подценявали ситуацията. Имигрантският бунт в Харманли изненада властите, но не изненада нас и гражданите - потърпевши от набезите на нашествието, заяви Каракачанов.

Само последните два месеца гражданите на Харманли организирали четири протеста в качеството си на съвестни български граждани. Искали от властта защита на живота и здравето си от носените от мигрантите заразни и паразитни болести.

Бунтът и вандалските действия, при които бяха унищожени вещи и имущество, платени от българските данъкоплатци, само потвърждава, че тези хора не са клети бежанци, които страдат и би трябвало да са благодарни за условията на живот, платени им от българското общество, изтъкна Красимир Каракачанов. Той припомни, че в този лагер има фитнес зали, баскетболни и футболни игрища, зали за отдих и рекреация. Такива условия обаче нямало в нито един старчески дом или дом за сираци в България.

Патриотите искат нелегалните мигранти да се настаняват в центрове от закрит тип. Министерски съвет пък трябва да засили мерките за охрана на държавната граница и центровете за настаняване на имигранти и да разпореди при необходимост за справяне с масови безредици употреба на сила, като напр. водни оръдия, газови гранати, огнестрелно оръжие и други.