Гаврата с парламента ще спре. За това се закани Мая Манолова от парламентарната трибуна. Тя настоя Бойко Борисов да дойде в Народното събрание следващата седмица и да докладва по Плана за устойчивост и възстановяване следващата седмица. Тази седмица той не се яви, защото излезе в отпуск. Няма да скриете Борисов и той ще се яви тук, закани се Манолова.

Не може с такава злоба и жлъч да се говори за министър-председателя, включи се Лъчезар Иванов. Това ще ви доведе до болест, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Народното събрание единодушно прие оставката на кабинета

Народното събрание единодушно прие оставката на кабинета

В Деня на Конституцията

Не сме на площада пред Министерски съвет, ядоса се и Десислава Атанасова. Тя настоя за ред в пленарна зала. Когато не е можел да кажеш за какво си, се обединяваш в различни тези срещу кого си, включи се и Цвета Караянчева. Вие сте се обединили около една обща теза - всички да мразим Цвета Караянчева, смята тя. Караянчева припомни на депутатите, че са изпратени в законодателния орган, за да работят.

Атанас Славов от ДБ иска да се въведат глоби за министри и премиери, които отказват да идват в парламента.

За "Има такъв народ" нервите не са добър съветник. Филип Станев призова Лъчезар Иванов да не кълне Мая Манолова, защото бил доктор с име и случайно носел прозвището Мозъка. Той настоя да дойде премиерът Борисов, който се хвалел с мускулатурата си и журналистките искали да пипат мускулите му. Днес се оказа, че бистришкия тигър е един страхлив заек от Банкя, подчерта Станев.

Лъчезар Иванов се извини, ако не е бил правилно разбран по отношения на Мая Манолова, а с прякора си Мозъка се гордеел.

Днес от тази трибуна видяхме как умира българската демокрация, посочи Георг Георгиев от ГЕРБ. Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път, шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път, джипко бибитков отново не дойде, прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие, обърна се Йорданов към герберите.

Парламентът отново вика Борисов, ГЕРБ скандират "Мутри, вън!"

Парламентът отново вика Борисов, ГЕРБ скандират "Мутри, вън!"

Най-накрая Кирил Ананиев се изнесе от залата и помаха на депутатите

Припомняме, че днес премиерът Борисов бе извикан да докладва пред новите депутати за Плана за възстановяване и устойчивост. Той обаче си пусна отпуска, за да реди новия кабинет на ГЕРБ, и изпрати Томислав Дончев да отговаря.

Премиерът не дойде в парламента и за да подаде оставката на правителството вчера, а тя бе депозирана в деловоството.