Турция винаги се намесвала по един или друг начин в изборите у нас и ще продължи да го прави. Това коментира бившият заместник външен министър и международен анализатор Милен Керемедчиев

"Турция не за първи път по време на избори активизира максимално своята маса гласоподаватели и ги използва за налагане на свои цели. Видяха се също така различните приоритети що се отнася и до парламентарните и президентските избори. Именно първите бяха много по-важни за турската страна и ДПС", каза той.

Коментарът му за казуса Крим и изказването на Румен Радев тук

"Това, че бе привикан българският посланик в Анкара е показване на самочувствие и на зъби. Те казват - няма да агресирате по този начин външнополитическите ни отношения", смята Керемедчиев.

Турция е връчила дипломатическа нота заради проверките на границата

Турция е връчила дипломатическа нота заради проверките на границата

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю

В годините назад провокации е имало и от двете страни - и от София, и от Анкара, подчерта експертът. "Помните как един бивш вицепремиер блъскаше възрастни хора на границата, които са български граждани и имат пълното право да гласуват."

"Видя се, че организацията на ДПС бе на изключително високо ниво и основната задача, която си поставиха - успех на парламентарните избори, я постигнаха. Наистина много добрата организация даде на партията трето място в парламента, което е изключително показателно. Освен това ДПС действа и като една много добре структурирана финансово организация - видяха, че няма смисъл да харчат толкова средства за мобилизация на втория тур на президентските избори", добави анализаторът.

Отношенията по оста София-Анкара обаче ще се нормализират, категоричен е Керемедчиев. "Това със сигурност ще стане, просто се надявам отношенията да стъпят на едно малко по-високо ниво."

Турският външен министър поздрави Радев и увери в нагласата си за диалог

Турският външен министър поздрави Радев и увери в нагласата си за диалог

Светлан Стоев убеден в развитие на приятелските ни отношения с Турция