София се развива в последните десет години на две скорости - дебалансирана София на добре уредения център и друго.

Правят се все повече инвестиции, в които виждаме, че се случват събития като ремонт на ремонта и контрол на контрола.

Такава критика отправи лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов пред журналисти по време на кръгла маса, посветена на 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

Фандъкова отрича да е удължено разрешителното за строеж на небостъргача "Златен век"

Фандъкова отрича да е удължено разрешителното за строеж на небостъргача "Златен век"

То е изтекло през ноември 2018 г.

Паргов остро критикува политиката на столичния кмет Йорданка Фандъкова, като по думите му "изникват паметници, после ги махаме, изникват перки на акули, после ги махаме". Паралелно с това 2/3 от кварталите от времето на социализма стоят без сменен асфалт, паваж, градини.

Паргов постави акцента на използването на европейските фондове, където им е мястото, а не с цел да се гради пиар и имидж, изтъкна Паргов.

Според него повече средства трябва да отиват за районите, откъдето идват данъците. Очевидно обаче се стига само до централната част като "Дондуков", "Витошка" и "Граф Игнатиев".

"Друг е въпросът дали е качествен ремонтът и дали е струвал толкова", съмнява се Паргов. Лидерът на столичните социалисти посочи, че паметникът на Борисов, който изникна вчера на площад "Гарибалди" си заслужава да отиде в музея на тоталитарното изкуство. "Ако не го бяха махнали, щях да организирам група младежи, които да отидат до паметника и да им разкажем кой беше Бойко Борисов", каза Паргов.

Доста се инвестира, но има и много забележки по отношение централната част на града, отбеляза лидерът на БСП-София. "Ако в дъждовен ден се разходим по Витошка, току виж някое паве ще ни измие очите", каза той по повод счупените плочки.

И Фандъкова не хареса водната стена на "Гарибалди"

И Фандъкова не хареса водната стена на "Гарибалди"

Изпраща я в двора на УАСГ - студентите да се учат, че носят отговорност

Трафика, задръстванията, презастрояването и мръсният въздух Паргов определи като основни проблеми пред Столична община.

По думите му улиците в София трябва да се чистят периодично, а не няколко пъти в годината. "Моята улица - "Майска песен", е измита нула пъти през последната година", обясни още той.

На форума присъства и бившият министър на културата Георги Йорданов.