Доста популистки внушения има, че недотам свободните общества са по-ефективни в тази ситуация (кризата с коронавируса - бел.ред.). Трябва да работим с двойно усърдие да докажем, че истината не е такава и нашата част от света също може да бъде ефективна. Това заяви за Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов.

По негови думи основното предизвикателство е, че живеем на такова място в света, в което ценим свободата на придвижване. Според него това е както най-голямото ни предимство, така и ахилесовата ни пета. Симеонов обаче бе категоричен, че трябва да продължаваме да държим на основните си ценности.

Според него имало доста сериозен хаос със Закона за извънредното положение у нас.

Той е на мнение, че не е лошо да се запазят политическите противопоставяния, за да има различни гледни точки. Този път политическият ни елит реагира сплотено и има еднопосочно послание, категоричен бе Симеонов.

Според него е късмет за страната ни, че ген.-майор Мутафчийски е и добър комуникатор. Причината по негови думи е, че в този момент всичко е социология, а не само медицина.

В българското общество доста тачим армията, посочи той и добави, че е важно дали обществото се мобилизира и то наистина го показва.

Ако този път се справим, може да добием своеобразен национален имунитет и самочувствие, категоричен бе Симеонов.

Бизнесът не хареса мерките за извънредното положение у нас
Обновена

Бизнесът не хареса мерките за извънредното положение у нас

АИКБ и БСК предлагат корекции в законопроекта