"Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост", с нея трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби, коментира пред НоваТВ бившият външен министър Соломон Паси.

"Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море". Докато на международния терен Западът играе на футбол, Русия играе на футбол, баскетбол и хокей, използва и пръчки, и ММА хватки, коментира Паси и допълни, че трябва база на НАТО в Черноморието.

Путин събра 76,69 на сто от гласовете в Русия

Путин събра 76,69 на сто от гласовете в Русия

При 99,84 процента преброени бюлетини

"Вижте какъв беше лозунгът на изборите в Русия: "Силен президент за силна държава!". Какво прави президента Владимир Путин през всички тези години, в които е на власт - той демонстрира бойни изкуства, лов и рибовол, че е летец, че е подводничар, той е като един Чък Норис на политическата сцена. Той избира за изборите датата 18-и март, което е годишнината от анексирането на Крим към Руската Федерация", обясни Соломон Паси.

"Страната е една - на силата, която е наредила това убийство и как някой бил импровизирал това убийство, за да накисне Кремъл. Помислете, защо никой не се сети да убие Хилъри Клинтън, за да накисне Доналд Тръмп. Защо някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, за да накисне Бойко Борисов.", коментира Паси по повод убийството на Скрипал.

Няма кой друг да е отровил Скрипал освен Русия, отсече Тереза Мей

Няма кой друг да е отровил Скрипал освен Русия, отсече Тереза Мей

Отхвърли отричанията от страна на Путин

Путин е изпратил послание на руснаците, че им е върнал Крим и ще им върне силната държава. Паси не може да твърди, че Путин е наредил убийството на шпионина Сергей Скрипал, но има интерес от убийството му. Русия има традиции още от Втората световна война в отравянето на свои в чужбина, обясни Паси и посочи, че докато не поискаме извинение от Русия за убийството на Георги Димитров, то руският патриарх ще се държи както си иска, когато дойде в България.

"Ако Русия имаше същото добро желание за преговори с ЕС, можеше да се обърне към нас, в частност с Румен Радев и да каже, че иска ние да бъдем посредник при преговорите. Всеки, който посредничи от ЕС с Турция, ще е одобрил санкциите. Нито една държава от ЕС не е наложила вето на санкциите, включително и България", добави Паси относно домакинството на България на срещата между Реджеп Ердоган и Европейския съюз, смята че санкциите не са метод за преговаряне с Русия.

Чавошоглу настоява за премахване на всички търговски ограничения с Русия

Чавошоглу настоява за премахване на всички търговски ограничения с Русия

Турция и Русия са отговорни за регионалното и глобално положение