"Доста учудени бяхме от днешното решение и обрат в пленарна зала. Още повече, че ние направихме доста сериозни отстъпки от първоначалното си предложение. То беше преработено, беше постигнат консенсус в Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред".

Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Христиан Митев за "Денят ON AIR" по повод на това, че  ГЕРБ не ги подкрепи за казината. 

Симеонов хуманно и елегантно ликвидира казината

Симеонов хуманно и елегантно ликвидира казината

Лидерът на НФСБ с амбиция залите да бъдат затворени до 2025 г.

Според него, ДПС са убедили колегите си. 

Депутатът се надява, че законодателните промени ще доведат до ограничаване на хазартната зависимост на част от населението и до внасяне на ред, който дълги години не съществуваше в тези сфера. 

Според него е недопустимо в жилищни сгради и в близост до училища да има казина. 

Припомняме, че 2025 година трябва да се закрият игралните зали в населените места и близо до училищата. Това предвижда проектът на Валери Симеонов за приемни в Закона за хазарта.

На повече от 2/3 от казината лицензът им ще изтече до 2025 г. Разчитам на вашата отговорност, сподели пред депутатите лидерът на НФСБ.

Той иска игралните зали да са по границата и в петзвездни хотели. 878 игрални зали и 27 казина има в България. Законът Симеонов се опитва да урегулира нещата, не да спре хазарта, защити го патриотът Славчо Атанасов. В Монако гражданите нямало право да влизат в казино. Забраната важи и за принца на Монако.

Само в четири зони в Русия се играе хазарт, по думите му. Само двама депутати обаче го подкрепиха. 16 гласуваха въздържал се. Приет бе проектът на ГЕРБ. Той предвижда Държавната комисия по хазарта да стане държавна агенция на подчинение на Министерски съвет.

Спортната комисия отхвърли закона Симеонов за казината

Спортната комисия отхвърли закона Симеонов за казината

Той иска игралните зали да са по границата и в петзвездни хотели

Предвиждаше се първоначално новата агенция да е подчинена на финансовия министър. Законът Дариткова, както го обяви Атанасов, бе приет с девет гласа "за" и седем "въздържал се".

След анонсираните от Валери Симеонов промени за хазарта и ограниченията за реклама на хазарт през 2018 г., от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и няколко телевизии, членове на АБРО, както и Футболния съюз, се обявиха против.

Валери Симеонов получи принципната подкрепа на ГЕРБ в парламента. Десните партии извън парламента пък предложиха и свой вариант за промени в закона.