НФСБ с промени в закона за хазарта. Лидерът на партията Валери Симеонов обясни пред медиите, че това е втората част от мерките срещу хазартната зависимост. Казината били широко разпространени в цялата страна, затова и той иска ограничение на това разпространение.

Казината да се помещават в петзвездни хотели, на десет километра от границата и в туристическите ни комплекси, предлага депутатът.

Симеонов вярва, че идеята ще бъде приета радушно от другите депутати. Залите трябва да бъдат затворени до 2025 г. 638 казина ще бъдат затворени естествено чрез изтичане на лицензите им. 49 трябва да бъдат затворени догодина заради изтичане на лиценза.

Ще се даде време инвестиралите в казината да се пренасочват към други сектори. Това са скромни инвестиции, сериозни постъпления, така Симеонов определи хазартния бизнес.

Кучетата ще си лаят, керванът ще си върви, коментира той очакваните реакции от страна на бизнеса срещу тази му идея. Изключително хуманно подхождаме, изключително елегантни и внимателни сме, увери лидерът на НФСБ. Идеите му били пореден етап от битката срещу Васил Божков.

Валери Симеонов: В хазарта правото е узурпирано

Валери Симеонов: В хазарта правото е узурпирано

Няма пропуск в закона за хазарта според лидера на НФСБ

Припомняме, лидерът на НФСБ внесе предложение за налагане на държавен монопол над хазартните и лотарийните игри, а законопроектът мина на първо четене в ресорната комисия почти без дебат.

Симеонов вече обясни, че като лидер на една неголяма партия, която въпреки че участва в управлението, не може да прокарва законопрооекти без подкрепата на партньорите. Именно това е станало явно първия път, когато е предложил промени в Закона за хазарта през 2018 година. Според Симеонов и самият законопроект не е срещнал одобрение е отложен умишлено с искането за нотификация от ЕС. По думите на Симеонов в момента той обаче разполага с подкрепата както на премиера Борисов, така и на финансовия министър Владислав Горанов, който обаче предложи създаване на Национална агенция по хазарта.

Повторното внасяне на предложението на Валери Симеонов съвпадна със спецакция в Комисията по хазарта и информация от АДФИ за нарушения на Закона за хазарта по отношение на таксите, събирани от организаторите на хазартни игри.

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Без продажба на билети в бензиностанции, супермаркети и близо до училища