Обединени патриоти не виждат конфликт на интереси по казуса със зам.-министър Султанка Петрова.

"Това, което установихме чисто формално, е че няма конфликт на интереси. Султанка Петрова нито участва във фирма, нито има отношение към охранителна фирма, в която е била преди години." Това коментира лидерът на Атака Волен Сидеров след заседание на коалиционния съвет.

"В момента не виждаме конфликт на интереси. Ако някой се съмнява в това има комисия за конфликт на интереси", констатира Сидеров.

С разговори в Обединени патриоти променят тона от мажорен към минорен

С разговори в Обединени патриоти променят тона от мажорен към минорен

Сидеров приканва за регулярни срещи след разговор между Симеонов и Емил Димитров

Припомняме, вчера от БСП поискаха от патриотите да изтеглят от управлението зам.-министър Султанка Петрова, след като стана ясно, че фирмата, която е собственост на съпруга й, а зет й е управител, охранява т.нар. Партиен дом - в момента сграда на Народното събрание, в което се прави ремонт, за да може депутатите да се преместят там.

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

Когато властта и парите са обвързани, хората остават с чувство за несправедливост

В сградата се случи инцидент с мъж, служител на охранителната фирма, при все още неизяснени обстоятелства. След като е бил издирван два дни от семейството си, Даниел Тасев бе открит мъртъв в шахта на сградата, която охранява. Прокуратурата започна разследване на случая, в сградата влязоха и инспектори от Главна инспекция по труда.

Несъгласие Султанка Петрова да се оттегли от поста вече изказаха военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Няма конфликт на интереси, увери Каракачанов

От името на национално представените неправителствени организации от ВМРО разпратиха и  писмо в подкрепа на Султанка Петрова.

Султанка Петрова е председател на Националната женска организация на ВМРО от октомври 2003 г. и част от Изпълнителния комитет на ВМРО от 2012 г. Народен представител на Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО, избрана 2014 г. от 24 МИР - София. В момента е зам.-социален министър.