На 1 август десните излизат с единна кандидатура за президентските избори. Засега категорична подкрепа за очертаващия се техен кандидат Неделчо Беронов са изразили само СДС, ДСБ и ДП.

Тъй като все още не е оттеглена кандидатурата на Анастатия Мозер, се налага някои партии да свикат своите форуми и да обсъдят спешно двата варианта - Беронов или Мозер, съобщи след среща на десните, домакинствана от Демократическата партия, заместник-председателят й Николай Христов.

Той уточни, че партиите, които трябва бързо да избистрят позицията си кого подкрепят, са: Гергьовден, ВМРО, ССД и двете крила на БЗНС - НС, претендиращи за името ЗНС.

За първи август още отсега е насрочена следващата среща на десните, която вероятно отново ще бъде на ниво заместник-председател и със сигурност тогава ще се излъчи единната кандидатура, заяви Христов.

Той специално подчерта, че никой на днешната среща не е отхвърлил кандидатурата на Неделчо Беронов и даде висока оценка за жеста на Петър Стоянов и на ВМРО и Сергей Игнатов, с което се отключва ситуацията за определяне на единна кандидатура.

Малко по-рано днес във Варна лидерът на ДСБ Иван Костов изрази увереността, че кандидатурата на Неделчо Беронов за единен кандидат-президент на десницата ще бъде обявена още тази вечер след консултациите на ниво заместник-председатели на партии от десницата.