Получени са много сигнали за терористични заплахи, които са проверени по нареждане на вътрешния министър и са се оказали фалшиви. Това стана ясно след края на 3-часовото съвместно заседание на вътрешната и външна парламентарни комисии.
На него бяха изслушани министрите Петканов и Паси, както и шефовете на спецслужби у нас.

Георги Петканов беше категоричен, че няма данни за реална заплаха към България. Въпреки това, са взети всички необходими засилени мерки за сигурност след атентатите в Истанбул, подчерта той. Министърът обясни, че се проверява всеки сигнал, независимо дали е реален.

Депутатите са били удовлетворени от докладите на шефовете на специални служби, обявиха председателите на двете комисии. Владимир Дончев заяви, че е станало ясно, че координацията между службите е на необходимото ниво.

От своя страна на въпрос дали е спокоен за нашите служби зад граница външният министър Соломон Паси отговори, че работата на един министър не е да бъде спокоен. Колкото по-неспокоен е министърът, толкова по-големи са шансовете за спокойствие в службите, подчерта първият ни зипломат.

Никой от чакащите пред залата журналисти не разбра кога и откъде са си тръгнали шефовете на службите.