Не са истина твърденията на народният представител и заместник-председател на ДПС Йордан Цонев, че "Продължаваме промяната" и лично Кирил Петков е предложил на движението да подкрепят кандидатурата на Цонев за председател на Народното събрание при условие, че партията се откаже от подкрепата си за връщането на хартиената бюлетина. 

Това увери самият Кирил Петков преди среща между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" с НПО организации, посветена на промените в Изборния кодекс, по силата на които се връща гласуването с хартиени бюлетини, които вече минаха на второ четене през ресорната правна комисия.

Сутрешен сблъсък между ПП и ДПС за изборните правила

Сутрешен сблъсък между ПП и ДПС за изборните правила

БСП се върна към партиите на статуквото, установиха от "Продължаваме промяната"

"Това е някаква мечта на Данчо Цонев, която никога няма да се случи. Никога не бихме били зад неговата кандидатура, първо. И второ, аз го казах много ясно от самото начало - за нас хартиената бюлетина е предателство към демокрацията, предателство към реалния вот на хората. Не искам пред очите на всички 150 000 недействителни бюлетини да се върнат обратно, не искам на следващите местни избори да видя, че 14% от вота е подправен, всички тези неща не искаме", заяви експремиерът.

Петков подчерта и важността от това да бъде прието предложението на ПП и ДБ да бъде сформирана временна комисия с хоризонт от един месец, която да разгледа промените в изборното законодателство. 

"Стига толкова среднощни работи, среднощни инициативи. България не заслужава изборният кодекс да се прави между два сутринта и четири сутринта, докато всички спят."

Макар и попитан неколкократно от News.bg дали ако не съгласие от ПП, то поне дали разговори за подкрепа на кандидатура на ДПС за парламентарен шеф е имало, Петков запази мълчание.