Нов човек на Пеевски в МВР или честни избори? Това е въпросът пред Димитър Главчев. Това написа съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков в своя фейсбук профил.

Според него ще е стъпка напред, ако Главчев сложи министър на МВР, който няма скрита зависимост от Пеевски. Ако пък премиерът назначи някой като Темелакиев, Илков или някой друг, който е скрито прокси на Пеевски, това ще е поредният прах в очите на хората.

Единствената задача на Главчев е да каже "НЕ" на Пеевски и да имаме честни избори, подчерта Петков. По делата ще го познаем, добавя той.

След срещата си с държавния глава по-рано днес, Димитър Главчев не коментира дали ще предложи Калин Стоянов за министър в новото служебно правителство.

Припомняме, че президентът Румен Радев отказа да подпише указ за назначаването на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова-Кожарева. Причината за това бе присъствието на Калин Стоянов сред министрите. Горица Грънчарова-Кожарева се оплака от оказан натиск и подаде сигнал да главния прокурор. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е време Калин Стоянов да се раздели с поста си. Делян Пеевски пък защити министър Стоянов и дори му обеща място в листите на своята партия.

"Възраждане" нащрек за нов Калин Стоянов при смяна на МВР шефа

"Възраждане" нащрек за нов Калин Стоянов при смяна на МВР шефа

Костадинов: А ако Главчев занесе папка с името на Калин Стоянов?