Със сигурност ще се стигне до оставка на кабинета на Кирил Петков, като днешното гласуване в пленарна зала, свалило със 125 гласа "за" председателя на парламента Никола Минчев предрешава изхода от вота на недоверие, който следва да бъде гласуван следващата седмица.

В това бе категоричен минути след гласуването на председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Разбира се, че е предрешен. И с оглед на това най-логичното решение на управляващите е да подадат оставка. Оставяме настрана, че е достойно, тези хора със сигурност нямат достойнство, просто по този начин облекчават държавата от агонията, в която я вкарват вече втора седмица", отговори на въпрос на News.bg партийният лидер.

Костадинов бе критичен още - разразилите се страсти в залата при дебатите преди гласуването сваляли нивото на парламентаризма. "Абсолютно бе безсмислен този дебат. Много принизиха нивото на политическото говорене, отвратително беше. Не знам защо го правят."

Костадинов съзря и скрит замисъл в нежеланието на кабинета да подаде оставка. "Очевидно тези хора управляват на инат в момента, управляват на въпреки. Ако единственото условие е да прокарат доклада, който Кирил Петков иска да внесе в комисията по външна политика за Македония, което ще потвърди не на 100, а на милион и 100 процента това, което вчера каза Теодора Генчовска, ето това вече е състав за извършено национално предателство, държавна измяна".

Костадин Костадинов не отговори дали "Възраждане" биха предложили свой кандидат за председател на парламента или пък дали биха подкрепили Ива Митева от "Има такъв народ", за която в кулоарите се говори, че ще бъде новата номинация на шеф на законодателната институция. "Изчакайте да мине председателският съвет, ще решим", лаконичен бе той.

Костадинов: Нови избори задължително

Костадинов: Нови избори задължително

ПП да се прекръстят на "Продължаваме агонията"