Писмо по пощенски гълъб до премиера, президента и председателя на парламента праща лидерът на АБВ Румен Петков за ремонта на самолетите L 39.

Между него и военния министър Красимир Каракачанов прехвърчаха политически искри. Министърът обвини, че Петков получава факсове от Русия и септемврийската жега не му се отразява добре на здравето. Затова и лидерът на АБВ обясни в отговор на въпрос на News.bg, че праща до Борисов, Радев и Караянчева писмо, писано на климатик с приложение факса, който получил от Чехия.

За Каракачанов Румен Петков е получил: "Факс от Русия"

За Каракачанов Румен Петков е получил: "Факс от Русия"

Повод за пререканията им е възстановяването на военновъздушното училище

Не работя от години с факсове, похвали се Петков и обясни, че като плевенчанин бил устойчив на всякакви климатични условия. Свикнал съм на жеги и на студ , посочи той. На гастрольорите от Плевен явно времето им влияе на килограмите, заподозря лидерът на АБВ.

Ще ми бъде интересна реакцията на премиера и на гастрольора на факса от Чехия, коментира още Петков. "Факсът" е за ремонта на самолетите L 39. МО избира компанията, която няма лицензи. Този избор е заплаха за сигурността ни, по мнението му. Лидерът на АБВ смята, че това е саботаж към Борисов да възстанови училището в Долна Митрополия.

Румен Петков обвини Каракачанов в саботаж на ВВС училището в Долна Митрополия

Румен Петков обвини Каракачанов в саботаж на ВВС училището в Долна Митрополия

Настоява Борисов да провери случая