Министър-председателят просто реши в последните дни преди да си тръгне да засили фенклуба си. Докарали сме дотам политиката си, че се делим на фенклубове. Това заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той призова политиците да търсят мостове един към друг. Кирил Петков е с рогата напред отново и понеже знае, че неговите избиратели, които двойно намаляха и когато говори против политическите си опоненти и Русия, така не мотивира своя фенклуб, каза Плевнелиев.

Плевнелиев напоследък вижда един спокоен и нов Христо Иванов и Бойко Борисов. Той не е чул президентът Румен Раде веднъж да осъди за нещо руския президент Владимир Путин.

Плевнелиев смята, че до няколко месеца ПП ще бъдат изолирани от това, което правят в управлението си. Той е на мнение, че всички големи лидери трябва да направят една крачка назад, за да могат да сформират в някакъв режим на съгласие по национални приоритети съгласие. Едно такова евроатлантическо правителство няма да се случи, ако големите не ударят една стъпка назад, подчерта Плевнелиев.

"Всички са готови да го направят, единствено Кирил Петков с рогата напред", изтъкна той.

Плевнелиев посочи, че отиваме към избори, защото ако не се случат нещата с първите два мандата, с третия мандат за съставяне на правителство би било невъзможно.

За изгонването на 70-те руски дипломати от България, Плевнелиев заяви, че очевидно сме в криза в отношенията между България и Русия. Трябва да стъпим на основата на международното право и Виенската конвенция във взаимоотношенията между България и Русия. Ако имаме каквото и да било доказателства по правилата на международния ред, че руски дипломат е подслушвал или шпионирал в полза на трета страна, да се отиде, настоя експрезидентът.

Руският посланик Елеонора Митрофанова не става, защото си позволи да обижда българския министър-председател, независимо кой е той, разкритикува Плевнелиев.

Той призова премиера в оставка и държавния глава да кажат кои са подкупваните български граждани. Промяната от ден първи бяха популисти и остават популисти. Отново някакви списъци, съмнения и доклади от ДАНС. Нека да действаме така, както действа една демократична държава, настоя Плевнелиев.

На него му направило впечатление как Лена Бориславова дава популистки политически квалификации. Този популистки начин не им помага, хората променете се най-после. Кюлчета, пари, изчегъртване, но къде са доказателствата, запита Плевнелиев.

Това, което се случва сега на Украйна е едно към едно на това, което се е случило на България през 1944 година, сравни Плевнелиев.

Плевнелиев предлага програмен проевропейски кабинет, но след избори

Плевнелиев предлага програмен проевропейски кабинет, но след избори

Трите последни битки, които Петков водил в парламента, се провалиха