Президентът Радев отново заблуждава и манипулира българското общество, казвайки днес в Асеновград: "Специално за завода на "Фолксваген" аз поканих германския президент". Това заяви за "24 часа" президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев относно думите на настоящия държавен глава.

В подкрепа на думите си Плевнелиев посочи, че в делегацията на германския президент изобщо е нямало представител на "Фолксваген".

Точно обратното - екипи на немската компания преговарят с правителството и автомобилния клъстер на България повече от година, като президентството няма абсолютно нищо общо с това, подчерта той.

На второ място Плевнелиев уточни, че не става въпрос за "Фолксваген", а за "Шкода", което според него показвало дълбока некомпетентност от страна на Радев.

Радев има труден диалог с Борисов заради безконтролността и безнаказаната корупция
Обновена

Радев има труден диалог с Борисов заради безконтролността и безнаказаната корупция

Имало обаче важни теми, по които съгласието е наложително

Той бе категоричен, че самото политическо говорене на настоящия президент по темата означавало дълбоко неразбиране на процеса на преговори.

Плевнелиев се обяви против политизирането на темата. Самото говорене пречи, независимо от кого, още повече от президента, посочи той и допълни, че решението може да се отложи.

Политическото говорене на Радев е контрапродуктивно и ще ни отдалечи, нещо повече - ще произведе крайно негативна реакция на инвеститора, заяви някогашният държавен глава. По тази причина той призова Радев да стои настрана по въпроса.

"По проекта работим и преговаряме заедно с правителството повече от година. Радев не е имал нищо общо. По-добре и да няма", обобщи Плевнелиев.

Според него днешното изявление на президента е дало пример на обществото доказателство за разликата между популисти и обществено отговорни лидери, които мислят и действат дългосрочно.

Фолксваген избира между България и Турция

Фолксваген избира между България и Турция

Търсенето на място за новия завод е във финална фаза…