Промени в Наказателния кодекс и в Закона за движение по пътищата искат родителите на шестимата младежи от Симеоновград, които бяха убити от пиян шофьор на Великден.

Депутатът от ГЕРБ Иван Петров е обещал да настоява за по-тежки законови санкции - ще инициира законодателна промяна в частта по закона за движение по пътищата, която касае извършване на тежко пътно-транспортно произшествие със загинали много лица, при което водачът е употребил алкохол и в комбинация с висока скорост.

По думите му санкциите трябва да бъдат завишени с поне още 5 години. „Например, ако сега законът регламентира 5 години лишаване от свобода, това да се завиши с от 3 до 5 години, коментира Петров.

Припомняме, 23-годишният Данаил Георгиев, който на Великден сгази шестте деца, бе изписан след двуседмичен престой в Университетската болница в Пловдив.

След като Данаил излезе от кома, той претърпя операция на крака. Сега състоянието му е стабилно и е контактен. Изписан е за домашно лечение, но най-вероятно ще бъде преместен в ареста.

По време на двуседмичния му престой в болницата пред стаята му имаше денонощна полицейска охрана, а родителите му категорично отказваха да разговорят с журналисти.