Коалиционното споразумение между "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ" вече е подписано.

Информацията беше потвърдена от Кирил Петков и Асен Василев. То е 140 страници, които формулирали основата за здрава коалиция, която да работи дълго време и устойчиво.

Споразумението е било подписано поотделно с всяка партия при закрити врата, а не публично. Слави Трифонов е подписал споразумението лично, но извън Народното събрание, а в Народното събрание са се явили двама негови представители - Тошко Йорданов и Ива Митева са на снимките. 

Бъдещите коалиционни партньори потвърдиха, че имат структура и състав на Министерския съвет. Точните имена обаче ще станат ясни утре в 13 часа, както съобщиха от самите "Продължаваме промяната". Преди това на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание.

Днес дори по време на изчакването Националния съвет на БСП да гласува мандат за подписване на споразумението и да излъчи официално своите министри, депутатите от ПП започнаха да събират подписи за свикване на извънредно заседание на парламента в понеделник, за да може да се гласува самото правителство.