Дълбоко неясни са общата стратегия и цел, в името на които се съставя това правителство. Това ще бъде едно управление на оцеляването, заяви пред БНР политологът Борис Попиванов.

Правителството, което сега ще бъде съставено, ще бъде продължение на кабинета "Борисов"-2, но с една идея по-неподходящи партньори и с доста по-слаба кауза.

ГЕРБ и патриотите постигнаха съгласие за пенсиите
Обновена

ГЕРБ и патриотите постигнаха съгласие за пенсиите

Не казват обаче какъв ще е размерът в крайна сметка

Според него председателството на ЕС би трябвало да мобилизира политическите формации да застанат заедно поне до лятото на 2018 година. Извън този момент не виждам друго спояващо, което да удържа и организира целите на една власт, каза той. Други варианти след резултатите от предсрочните парламентарни избори по-скоро нямаше, убеден Попиванов.

Единствената хипотетична друга вероятност - голямата коалиция между ГЕРБ и БСП - е изключена, защото самата БСП от години насам издига позиции, които трябва да послужат като цялостна обществена алтернатива на модела ГЕРБ, смята политологът.

Марешки вещае провал на коалицията между ГЕРБ и патриотите

Марешки вещае провал на коалицията между ГЕРБ и патриотите

Според него такава коалиция не би издържала

И цялото им усилие би било разрушено с лека ръка, ако бяха влезли в подобна коалиция. Единствената неизвестна остава до каква степен ще бъде интегриран в това управление г-н Марешки.

Според политолога партия "Воля" и нейния лидер Веселин Марешки са в много деликатно положение, тъй като малката парламентарна група винаги ще бъде на ръба на разпадането.

Марешки е много уязвим от законова гледна точка, поради което има интерес властта да застане зад него и явно ще бърза, посочи още политологът.

ГЕРБ и патриотите с пълно съгласие в четири сектора
Обновена

ГЕРБ и патриотите с пълно съгласие в четири сектора

В сферите сигурност, енергетика, туризъм и спорт

В коментар на срещата на Бойко Борисов с Корнелия Нинова Попиванов изтъкна: Чрез подобни ходове и срещи, чрез подобни сигнали Борисов напомня на бъдещия си партньор - патриотите, че не са в позицията да искат всичко. Те не са в позицията да бъдат единственият фактор, от който зависи правителството. С други думи ГЕРБ и Борисов имат и други варианти, така че патриотите би трябвало да бъдат по-умерени в техните претенции, разчете сигналите на преговорите Попиванов.

Нинова отказала стола на Цачева в 44-то НС

Нинова отказала стола на Цачева в 44-то НС

Борисов й го предложил