Полицаите от Бургас се организират тази вечер за протест, след като вчера такъв беше организиран във Варна.

Служителите на реда продължават да са недоволни от промените в Закона за МВР, сред които са намаляване на отпуската и на 20-те заплати при пенсиониране.

Протестът се подготвя да се събере пред Съдебната палата в Бургас.

Междувременно в Хасково председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и шеф на вътрешната парламентарна комисия предложи Народното събрание да бъде посредник в диалога между недоволните полицаи и ръководството на МВР. Цветанов е убеден, че министър Румяна Бъчварова полога максимални усилия да отговори на очакванията на полицаите, но „знаете какви са бюджетните възможности днес”.

Цветан Цветанов, който е беше и вътрешен министър в първото правителство на Бойко Борисов, предлага да се направи обществен дебат, в който да вземат участие и представители на управляващото мнозинство, и от опозицията, освен изпълнителната власт и синдикатите.

Парламентът може да посредничи за намаляване на напрежението между ръководството на МВР и синдикатите, смята Цветанов, който обаче е убеден, че ще може да бъде постигнат консенсус по време на обществената дискусия.

Според Цветанов всеки протест е притеснителен, защото има наслагвани проблеми, които хората изразяват.