Заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от парламентарната група на ПП-ДБ Никола Минчев е готов да се откаже от шефското място на парламента през март месец по време на ротацията. Причината - ще е водач на листата на "Продължаваме промяната" на евроизборите през юни месец.

Минчев обясни пред журналисти в кулоарите на Партийния дом, че "Продължаваме промяната" подхождат доста сериозно към предстоящите европейски избори. Целта на ПП е да направят една сериозна листа за европейските избори, за да могат да имат сериозно представителство в европарламента.

Запитан дали сам е взел решението си да е водач на евролиста, а не председател на парламента, Никола Минчев уточни, че решенията в "Продължаваме промяната" са съвместни и не се взимат еднолично.

ПП и ДБ заедно отлепят копитата на статуквото

ПП и ДБ заедно отлепят копитата на статуквото

Регистрираха се с 9999 подписа

На въпрос на News.bg дали ПП ще се явят заедно с "Демократична България" на европейските избори, Минчев заяви, че това е въпрос на разговори между ПП и ДБ.

Моето лично мнение е, че би било добре както и на местните избори се явихме заедно, така и на европейските избори да покажем единство, каза той, като намекна, че ПП-ДБ може заедно да се явят заедно на европейските избори през лятото.

По темата за ротацията в Народното събрание и дали депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев ще стане евродепутат, съвсем лаконично и в рамките на няколко секунди Атанас Атанасов заяви, че на всеки ще бъде намерено място по слънцето.