Коалицията ПП-ДБ се събира на национален съвет, за да реши какво да прави с втория мандат за съставяне на правителство, след връчването му от президента, съобщава БНТ. Коалицията се превърна във втора политическа сила, след като Делян Пеевски изключи 17 депутати от парламентарната група на ДПС.

Бившият премиер Николай Денков заяви преди началото на съвета, че този парламент е като плаващи пясъци, визирайки разцеплението в ДПС, разделението в БСП и разпада на "Величие". Според него ситуацията е изключително нестабилна. По думите му е илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство.

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев посочи, че в 50-ото НС няма антикорупционно и проевропейско мнозинство. Според него това прави невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа. Бившият финансов министър отбеляза, че мандата е тежка отговорност, която не може да се отхвърли с лека ръка. Той заяви, че дори да няма редовен кабинет, има време да се приемат важни закони, които да отключат второто плащане на ПВУ.

Другият съпредседател на Продължаваме промяната Кирил Петков не направи изявление, а само посочи, че разговорите с Демократична България продължават.

Партия Волт призова ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен

Партия Волт призова ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен

Няма антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50 НС