Борислав Сарафов не е подходящ за длъжността временно изпълняващ функциите на главен прокурор. Изборът на господин Сарафов е проблем и капан. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ПП/ДБ Владислав Панев пред БиТиВи.

По думите му новият Висш съдебен съвет трябва да бъде с малко по-различен състав и да взима решения в полза на обществото, а не конюнктурни. В момента сегашният ВСС е пробит от политика.

Според него Народното събрание следва се произнесе за депутатските имунитети. Действия на Сарафов за оттегляне на искане на депутатските имунитети би било прецедент, изтъкна Панев.

Сарафов незабавно да подаде оставка, скочиха от ПП/ДБ

Сарафов незабавно да подаде оставка, скочиха от ПП/ДБ

Подмяната на Гешев със Сарафов - фарс, а не съдебна реформа

Той посочи, че съдебната реформа не се състои от замяната на един главен прокурор с друг, а съдебната реформа е промяна функциите на обвинител номер едно. Владислав Панев очаква ПП/ДБ да се разберат с ГЕРБ/СДС и ДПС за промени в Конституцията с мнозинство от 160 народни представители.

Той смята, че работата на конституционната комисия ще бъде трудна и определи като проблем промените Конституцията с присъствието на Делян Пеевски в работата на ресорната парламентарна комисия. По заявките на парламентарните групи шансът за промени в Конституцията е доста голям, очаква Панев подкрепата на депутатите.

Атанаска Дишева не вярва Сарафов да хвърли оставка

Атанаска Дишева не вярва Сарафов да хвърли оставка

Не вижда опит за излизане от прегръдката между прокуратурата и политиката

Във връзка с живота на кабинета Денков-Габриел, Панев заяви, че за някои от назначенията в изпълнителната власт научават чрез медиите. "Не трябва Фейсбук да бъде горната камара на парламента и оттам да научаваме информацията", разкритикува депутатът.

Владислав Панев е на мнение, че новите назначения на областните управители ще бъдат направени през следващата седмица.

Той добави, че все още има недоверие между ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС, но ако двете коалиции искат новата редовна власт да се запази, ще трябва да си говорят повече.

Член на ВСС се закани Сарафов да бъде отстранен, ако се сдобие с обвинение

Член на ВСС се закани Сарафов да бъде отстранен, ако се сдобие с обвинение

Георги Кузманов: Всеки може да подаде сигнал срещу всеки и да му осуети кариерата