От "Продължаваме промяната" се активизират в края на август месец и след като вчера съпредседателят им Кирил Петков направи изявление, днес публикуват пост, с който поставят червена линия на ГЕРБ.

Важно е Борисов да направи избор - запазва ли влиянието на президента (в службите, бел.ред.) или дава шанс на българския парламент да решава съдбата на сигурността в България и да носи своята отговорност за това.

Обръщението към лидера на некоалиционния им партньор е по повод изказването му от събота, в което той отново критикува кадровата политиката на ПП и ги обвинява пак за взимане на самостоятелни решения и кадрувания. Това бе отречено от Николай Денков вече. В изказването на лидера на ГЕРБ прави впечатление, че въпреки признанието, че главният секретар Петър Тодоров не си върши работата добре, Борисов иска обяснения за сменените от вътрешния министър ръководители на полицейски управления.

Постът във фейсбук на ПП започва с констатацията, че всеки път, когато станело дума за назначените от Радев служби, той реагирал агресивно. Действително Радев направи коментар по темата и вчера, от сцената на "Пирин фолк", заявявайки, че ситуацията става все по-малко логична и започва да прилича на гротеска.

От ПП като приоритет поставят именно законовата промяна в службите, за да може държавата да гарантира сигурността на хората и икономиката. Стана ясно и че в първите дни на политическия сезон, който официално започва на 1 септември със заседание на Народното събрание, ще се състои и лидерска среща межу формациите, които подкрепиха правителството на Николай Денков и Мария Габриел.