Народното събрание не дава оръжие на никого, а дава мандат на Министерския съвет да вземе решение по анализ на военния министър какво да изпрати за Украйна. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Калоян Икономов пред БНТ. Украйна има нужда от ремонт на тежка техника, уточни Икономов.

Според Икономов. как ще реагира НС за мандата, който трябва да се излъчи към изпълнителната власт, е решение на всяка една парламентарна група в парламента. "Възраждане" имат тясна специализация в протестите и протестират, откакто са влезли в парламента. Поредният протест на партията на Костадин Костадинов няма да учуди властта.

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Премиерът не се разпознава в думите на президента

Българската делегация отишла в Украйна по покана на украинския президент Володимир Зеленски, за да придобият ясна картина какво се случва. Това е война, ние видяхме голяма част от разрушенията. Няма никакво колебание дали събитията, които се водят в Украйна, са война, категоричен бе депутатът.

"Продължаваме промяната" не търсят конфликт между институциите и не можело да се слага знак на равенство между оказване на военна помощ и война.

Икономов не смята, че БСП ще напусне четворната коалиция. Дебат за това кой ще напусне коалицията не е воден.