През последните години детето стана обект на прехвърляне от семейството към училището, а чисто човешкото се загуби в лошата комуникация между двете институции. Това заяви Искра Михайлова от ПП "Възраждане" по време на пресконференция в БТА в Стара Загора.

В областния град партията представи своята инициатива "Възраждане на семейните ценности", която се провежда за трета поредна година, но за първи път на национално ниво.

От своя страна организационният секретар на ПП "Възраждане" Николай Дренчев посочи, че демографията е "върхът на айсберга" сред проблемите в страната ни.

Това е най-страшният проблем - България се обезлюдява, ние се циганизираме и ислямизираме, това е ужасяващата действителност, обобщи той и допълни, че темповете, с които се случва обезлюдяването са съизмерими само с турското нашествие.

От БПЦ препоръчват редакция на Стратегията за детето

От БПЦ препоръчват редакция на Стратегията за детето

Чрез религиозно образование се образоват не само умовете, препоръчват от Синода

Дренчев посочи, че причините за демографската катастрофа са както материални, така и духовни. От една страна са лошите условия в страната по отношение на здравеопазването на децата, което принуждава родителите да заделят повече средства за грижи, а от друга са моралните измерения - менталната настройка на българина.

Той напомни, че миналата година е бил направен опит за внедряване на Истанбулската конвенция у нас.

Нашето общество се отнесе изключително критично и със заслужено недоверие към нея, а после се доказа, че тя противоречи на конституцията и беше отхвърлена от Конституционния съд, припомни Дренчев и допълни, че в момента са прави опит да се "пробута" следващата версия на конвенцията, а именно Националната стратегия за детето.

Джамбазки откривал много подводни камъни в новата стратегия за детето

Джамбазки откривал много подводни камъни в новата стратегия за детето

Институциите ще решават дали нашите деца ще учат за джендър идеологията, опасява се той

Чрез Стратегията за детето същите организации се опитват да вкарат същата нормативна база, но вече без шапката на Истанбулската конвенция, посочи той, заявявайки, че ПП "Възраждане" се противопоставя на това категорично.

Областният управител адвокат Слави Котаров също подкрепи становището на Дренчев.

Истанбуската конвенция има топла връзка със Стратегията за детето, съгласи се той.

Котаров заяви, че много от предложенията на Истанбулската конвенция, целящи защита на жените от насилие, реално са били приложени и в нашия наказателен кодекс.

Стратегията за детето не трябвало да се прави "на крак"

Стратегията за детето не трябвало да се прави "на крак"

От ПП МИР организират обществена дискусия за документа