Министерският съвет предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да преназначи Бисер Борисов като председател на Държавна агенция "Технически операции". Предложението е назначаването да е от 23 октомври 2022 г. и да е за срок до 23 октомври 2027 г. Правителственото решение е прието неприсъствено.

Бисер Борисов пое поста председател на Държавна агенция "Технически операции", като беше назначен с указ на президента Румен Радев и по предложение отново на служебно правителство - но това на Стефан Янев. 

Преди това обаче вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че ДАТО, заедно ДАНС са подслушвали политици. Основно подслушванията със специални разузнавателни средства са били по искане на специализираната прокуратура и с разрешението на спецсъда. Поредният скандал с подслушване на политици тръгна всъщност от изказване на съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов.

В 46-то Народно събрание се сформира и комисия, която да разгледа случаите на полицейско насилие спрямо протестите от 2020 г., както и подслушването на участващи в протестите граждани, журналисти и политици. Комисията бе ръководена от адвокат Николай Хаджигенов, а докладът й по подслушването бе разгледан на закрито заседание в пленарна зала заради съдържащата се чувствителна информация.