Преизбраха Пламен Димитров за президент на КНСБ и през следващите пет години. Това решиха днес делегатите на VIII-ия конгрес на синдиката. Негови заместници ще бъдат д-р Иван Кокалов, Пламен Нанков и Чавдар Христов, информираха от КНСБ.

Кариерата на Пламен Димитров през последните 26 години е свързана с борбата за правата на трудовите хора в България. Започва като областен координатор, преминава през позиции като Изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията.

От 2010 година е Президент на най-голямата обществена организация в България - КНСБ. Лидерът на Конфедерацията е сред най-високопоставените българи в Международната организация на труда. До 2014 година, когато бе избран, българските синдикати никога не са присъствали в този орган.

Член е на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите, на Европейския икономически и социален комитет, на Паневропейския регионален съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.

Вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов е изявен български лекар. Специализира рентгенология в Медицинския университет в София и в продължение на няколко години завежда "Рентгеново отделение", II-ра Градска болница в София.

От 1993 година е председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването. Участвал е в преговорите за здравна реформа на почти всички български правителства след промените.

Д-р Иван Кокалов е избран за първи път като вицепрезидент на КНСБ през 1998 година. Член на Постоянния комитет по здравеопазване на "Международния интернационал на синдикатите в обществения сектор", Женева, Швейцария. Член на групата на работниците на Надзорния съвет по безопасност и здраве при работа към Европейската комисия, Люксембург.

Вицепрезидентът Пламен Нанков е организационното сърце на КНСБ. В предишния мандат той отговаря за най-тежките сектори - "Организация, координация и информация".

Икономист, филолог, Пламен Нанков е в синдикалните структури от 1985 година, когато става председател на СО в ЛТК.

От 1997 година е председател на РС Ловеч, а от 1997 до 2012 година - изпълнителен секретар на КНСБ. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.

Вицепрезидентът Чавдар Христов е сред най-изявените юристи в областта на трудовото право в България. Автор на няколко книги и стотици закони и нормативни промени в българското законодателство.

Чавдар Христов е в КНСБ от 1990, първоначално като юрист, после - главен експерт, референт по трудово право и ръководител на департамент "Трудово-правна закрила и законотворческа дейност", изпълнителен секретар, КНСБ. Избран за вицепрезидент на КНСБ през 2012 година.

Член на Икономическия и социален съвет на РБългария и на комисията по трудово законодателство към Националния съвет за тристранно сътрудничество. Христов е един от създателите на Националния институт за помирение и арбитраж (НИПА, чийто председател е бил на ротационен принцип.