Борисов нареди лично социалният министър да се ангажира с казуса на майката на дете с увреждане Красимира Обретенова, която емигрира заради държавата.

"Искам да видите какъв е случаят с тази жена с това дете, което сутринта гледах по телевизията. Кой е тоя ненормален администратор, който може да кара тези хора да ходят непрекъснато напред - назад"- попита премиерът.

"Това, ако е истина, тоя не само трябва да се уволни, а просто всичко там трябва да се изчисти. Това просто не може да ми го побере акъла. Лично министърът да се занимае кой е тоя администратор, така ли е, ако е така - не знам какво трябва да направи. Малко човечност няма ли? Като виждат какви са тези хора - държавни пари, заплати взимат" - настоя премиерът.

Припомняме, става въпрос за Красимира Обретенова, чието дете е със сериозни заболявания. Красимира участва във всеки един от протестите на родителите на деца с увреждания и е активен участник в неговата организация. Днес се провежда поредния такъв протест в центъра на столицата.
Красимира обаче няма да участва, тъй като вече стяга куфарите си, за да емигрира. В репортаж от тази сутрин Обретенова заяви, че причината да емигрира е държавата.