Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията.

Това се посочва в прессъобщение от страна президентството по повод изказването малко по-рано на главния прокурор Иван Гешев.

Отправената покана към главния прокурор е била за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента.

За действията на прокуратурата президентската институция е научила от медиите впоследствие.

"Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината", заявяват още от президенството.

Припомняме и думите на главния прокурор Иван Гешев: "Не може главният прокурор да бъде привикван с SMS-си от едно лице, вероятно същия Митко, на когото вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на Антикорупционната комисия по отношение на съпругата му. Отговорът ми беше ясен", посочи Гешев.

Гешев се пита как олигарсите се оказват жертви
Обновена

Гешев се пита как олигарсите се оказват жертви

Той недоумява защо не се страхуват тези хора, които живеят в мизерия

Вчера прокуратурата съобщи, че преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд по делото даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България. Тя се отнася до имунитета на държавния глава.

Прокуратурата спира контакти с президентството

Прокуратурата спира контакти с президентството

Извън официалната писмена кореспонденция