Преди държавният глава Румен Радев да връчи мандата за съставяне на правителство на "Има такъв народ" е било представено решение на парламентарната група на политическата партия, с което се посочва г-н Пламен Николов за кандидат за министър-председател.

Това уточняват от президентската институция изрично, след като са получени множество въпроси от медиите. С тази информация от президентството опровергават тезатана бившия депутат и един от авторите на Конституцията Николай Близнаков, според когото връчването на мандата на 30 юли е противоконституционно и нелегитимно. Мнението на Близнаков бе разпространено от депутата от ИСБНИ Николай Хаджигенов.

Заедно с решението на ПП на "Има такъв народ" е представена и декларация за отговаряне на условията за избиране на народни представители, на основание чл.110 във връзка с чл. 65, ал. 1 от Конституцията на Република България.

Слави Трифонов отговаря от фейсбук вместо Йорданов и Николов

Слави Трифонов отговаря от фейсбук вместо Йорданов и Николов

Уточнява, че решението е взето преди две седмици

Припомняме, до последно продължиха догадките кой ще е премиерът, който ще бъде номиниран на ръководи правителството, излъчено от "Има такъв народ" от 46-то Народно събрание. Няколко дни беше спрягано името на адвокат Петър Илиев, който в първия проектокабинет на ИТН бе номиниран за правосъден министър. В президентството влезе обаче депутатът Пламен Николов.

След това обаче между политически сили започна и спор кой действително е бил номинираният и какви са действителните намерения на "Има такъв народ". Депутатите Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Христо Иванов, съответно ИСБНИ и ДБ, твърдят, че с тях е обсъждано единствено и само името на Петър Илиев. От своя страна лидерът на ИТН Станислав Трифонов заяви, че изборът е бил направен две седмици по-рано.

ИТН до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

ИТН до петък пазят имената на министрите си от атаки и жълти новини

Дайте да не се делим на умни и красиви, а да работим, защото държавата го е закъсала жестоко, призова Филип Станев.