По стечения на обстоятелствата президентът е бил ръководител на процеса за избора на изтребителите. Той не е знаел, че ще стане президент след това. Очевидно е за всички, че около избора има много въпроси, коментира пред НоваТВ бившият военен министър Бойко Ноев.

Бойко Ноев коментира, че чашата е преляла, когато правителството на Герджиков, оповести победител в конкурса една седмица преди да се смени правителството. "Това води до съмнения. Според мен Радев претърпя политическа щета", допълни той.

"В интерес на президента бе активно да участва в разясняването им. Трябваше комисията да получи цялата информация, за да се премахнат всякакви съмнения за вършене на грешни неща", допълни още той.

Парламентът върна процедурата по избор на нови изтребители

Парламентът върна процедурата по избор на нови изтребители

Според Цветанов с решението се премахва една несправедливост

Вчера Парламентът реши да върне процедурата по избор на нови бойни изтребители. В доклада на комисията по отбрана се посочва, че се задължава Министерство на отбраната да предложи нова финансова рамка и да актуализира основните оферти като се разшири обхвата от фирми за придобиване включително на нови самолети.

Цветан Цветанов председател на ПГ на ГЕРБ определи решението на парламента като правилно. Той коментира още, че Антон Тодоров, намеквайки за мотивацията на президента Румен Радев да подкрепи офертата за самолетите "Грипен" по никакъв начин не е споменал термина "корупция".

Главчев разграничава президента Радев от генерал Радев
Обновена

Главчев разграничава президента Радев от генерал Радев

Цветанов се извини на президента Румен Радев

 

"С липсата на средства за армията и полицията Борисов се е превърнал в душманин на армията. Не знам дали той разбира това, но това е широко разпространено впечатлено сред военните. От първото му правителство досега парите само се режат, а проблемите не се решават. Премиерът трябва да предприеме сериозни мерки, за да изчисти този свой имидж", допълни Бойко Ноев.