Днес от 09.00 часа, на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание, след като ГЕРБ/СДС вече го върнаха.

Припомняме, че световната шампионка по шах Антоанета Стефанова е номинацията на "Има такъв народ" за премиер. Това обяви в профила си във фейсбук лидерът на партията и шоумен Слави Трифонов.

Мандатът обаче ще бъде върнат веднага или "на секундата", както обяви Трифонов, защото "няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство."

Стабилно правителство "Има такъв народ" не може да направи, защото, както заявява Трифонов, предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор

"Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор."

Ако президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на БСП, социалистите ще решат дали да го приемат на Национален съвет на партията. Това коментира депутатът от левицата Филип Попов.

ГЕРБ връщат мандата

ГЕРБ връщат мандата

Борисов убеден: "Има такъв народ" ще върнат мандата, защото ги е страх

Трябва да се търси и намира диалог и сега, ако някой вземе мандата и реши да управлява, очаквам поне на разговори да ни покани, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова.