Ако президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на БСП, социалистите ще решат дали да го приемат на Национален съвет на партията. Това коментира депутатът от левицата Филип Попов.

Попов не е учуден от решението на партия "Има такъв народ" и лидера й Слави Трифонов да върне мандата, тъй като с това, по думите му, показва, че партията на Слави не е способна да управлява.

"Какво предстои за страната е трудно да се прогнозира, но нищо добро според мен. Защото виждате здравната криза, икономическата, социалната криза, актуализация на бюджета няма кой да направи на практика. Така че за бизнеса, за хората предстоят трудни времена", каза Попов.

Според Попов БСП е партия, която винаги е подхождала държавнически към своята дейност. Според него само столетницата имала ясна програма, дори и разписана за първите 100 дни за управление. "Друг е въпросът дали БСП има възможност да реализира тази програма в това народно събрание", допълни Филип Попов.

Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората

Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората

Тя вещае тежко икономическо и социално лято, ако НС продължава да се разсейва от проблемите на избирателите си

Припомняме, мандатът бе връчен на първата политическа сила ГЕРБ, като номинираният за премиер Даниел Митов обяви, че на разговори ще бъдат поканени "Демократична България" и втората по големина в парламента група "Има такъв народ". И двете групи отказаха разговор. А ГЕРБ решиха да не минават през процедура на гласуване през парламента.

От ГЕРБ върнаха мандата за съставяне на правителство на 23 април. Президентът Румен Радев даде време на втората политическа сила, класирала се на изборите от 4 април 2021 г. - "Има такъв народ" преди да им връчи мандата.

На 26 април стана ясно, че лидерът на ИТН Слави Трифонов предлага шампиона по шахмат Антоанета Стефанова за премиер и връща мандата на секундата.

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Несериозно е да мислим още за служебно правителство