Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква в политиката да се сложи край на епистоларния жанр с размяна на писма и да започне да се работи по същество.

Президентската институция следи много внимателно политическата ситуация в страната. Ще изберем най-добрата дата, увери тя, като сподели, че е оптимист за съставяне на правителство.

Тя очаква в следващите дни да стане ясно кога държавният глава ще връчи втория мандат.

За третия мандат, по думите й, не се чува какво предлагат партиите, мераклии за него. Говори се съюзи и разводи, но не и за съществени неща като задлъжнялостта на страната, кой ще прави бюджета и каква ще е външната политика на България, е мнението на Йотова. Тя каза, че така и не е разбрала каква позиция сме защитили в НАТО.

Главчев: Няма окончателно решение за 80-те млн. евро за Украйна

Главчев: Няма окончателно решение за 80-те млн. евро за Украйна

Той отбеляза, че общата сума за Алианса е 40 милиарда евро и всяка държава членка трябва да участва съразмерно на своя БВП

Тя не разбира и каква формула на властта се предлага. Нека да видим кои ще бъдат хората, смята вицепрезидентът и настоя да се видят кадрите и до колко са независими. Стабилните правителства са тези, зад които има ясна политическа отговорност, изтъкна Йотова.

За решението на Конституционния съд за мандата на двамата новоизбрани съдии Атанасова и Белазелков, Илияна Йотова недоумява защо авторите са предложили тези изменения, след като са знаели, че те ще бъдат върнати. Ще чакаме и следващото решение и ще се съобразим, подчерта Йотова, имайки предвид явно оспорването в КС на конституционните промени.

Според Йотова сега не е времето за смяна на избирателната система, тъй като изборите чукат на вратата. Всичко останало е авантюра, отсече Йотова.

ИТН не дава подкрепа за втория мандат

ИТН не дава подкрепа за втория мандат

ИТН са готови с управленска и законодателна програма, ако третият мандат пристигне при тях