Администрацията на президентството не можела да разсекрети втората стенограма за КТБ, съобщи БНТ.

Спрямо Закона за достъп до обществена информация достъп до втората стенограма за КТБ - стенограма от проведените консултации за финансовото състояние на държавата в президентската институция на 14 юли 2014 г., не можело да се предостави, защото документът бил класифициран според Закона за защита на класифицираната информация.

Плевнелиев отново зове да не се разсекретява стенограмата за КТБ

Плевнелиев отново зове да не се разсекретява стенограмата за КТБ

Общественото мнение е твърде чувствително по отношение на банкова система

От администрацията на институцията посочиха и че се очаква в предстоящите дни президентът Румен Радев окончателно да реши дали първата стенограма - стенограмата от срещата при държавния глава за ситуацията във финансовия сектор в страната, провела се на 29 юни 2014 г., да бъде публикувана.

Припомняме, на 21 май президентът Радев обяви, че ще настоява да бъде публикувана стенограмата за КТБ от юни 2016 година. Той подчерта, че Върховният съд се е произнесъл за пръв път от времето на Росен Плевнелиев насам, че съдържанието на тази стенограма не е професионална тайна. По думите на Радев това е изключително важно за гарантиране на сигурността на банковата ни система.

Гражданинът Цацаров иска стенограмата за КТБ да се разсекрети

Гражданинът Цацаров иска стенограмата за КТБ да се разсекрети

Нямало какво да се крие от българските граждани

За разсекретяването на стенограмата за КТБ се обявиха и лидерите на двете основни политически сили в страната - Корнелия Нинова и Бойко Борисов.

Според бившия държавен глава Росен Плевнелиев стенограмата не трябва да се разсекретява, тъй като от това президентската институция ще бъде големият губещ, защото вече нямало да има честен дебат. Според бившият лидер на червените Сергей Станишев обаче стенограмата за КТБ трябва да се разсекрети, защото тя щяла да покаже, че БСП спасила банковата система в България.