Депутатите от Комисията за контрол на службите в Народното събрание се събраха на извънредно заседание. Причината е, че парламентарната група на "БСП за България" поиска изслушване на шефовете на ДАНС, ДАР, НСО и Служба "Военно разузнаване" заради информацията в сайта "Миротворец", който обяви политици, общественици и журналисти за врагове на Украйна. Всички те се отзоваха на извънредното заседание на ресорната парламентарна комисия.

Председателят на комисия Даниел Митов, който е и народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, заяви, че причината за днешното събиране и заседание е появилите се информации, че в сайта "Миротворец" има списък с имена на ключови български народни представители, което създава определена опасност за въпросните хора, включени в списъците. Митов иска депутатите от комисията да обсъдят със службите всички обстоятелства около въпросния сайт.

Депутатът от БСП Атанас Зафиров направи и няколко процедурни предложения - на заседанието на комисията да присъства депутатът от БСП Кристиан Вигенин, чието име фигурира в сайта "Миротворец". Зафиров предложи и самото заседание на комисията да бъде засекретено и да се проведе при закрити врата, като и двете предложения бяха приети.

Дейността на "Миротворец" не отразява официалната политика на Украйна

Дейността на "Миротворец" не отразява официалната политика на Украйна

Това обявиха от посолството на Украйна у нас