Проблемът е, че в момента протестиращите другари саботират не само БСП, а и изобщо развитието на държавата и съставянето на проектокабинет. Това заяви депутатът от БСП Филип Попов пред журналисти преди днешния пленум на БСП.

Той бе категоричен, че ръководството на партията не трябва да подава оставка. Не може да се иска отговорност от лидера на БСП, без да си помагал за повишаване резултата на БСП и без да се поеме отговорност, подчерта Филип Попов.

Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, партията я остави

Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, партията я остави

Според него има проблем и в ръководството, и в структурите на партията

По думите му искането за оставка е разбираемо, поемането на отговорност - чудесно, но партийните лидери по места също трябвало да поемат своята отговорност, защото в София липсвали около 100 000 гласа подкрепа за "червените". Попов се надява БСП да се представят по-добре на предсрочните избори, като на пленума ще отчетат грешките и ще предприемат мерки за недопускането на грешки за следващи предизборни кампании.

От своя страна Стоян Мирчев посочи, че хората, които стоят зад протеста за искането на оставка на Корнелия Нинова като Сергей Станишев, Димитър Дъбов и Калоян Паргов, първо трябвало да потърсят проблема в себе си, преди да търсят отговорност на някого другиго. Най-важното решение от днешния пленум е дали ще бъде подкрепен кабинетът на "Има такъв народ", а се прави опит да се отклони вниманието от този важен въпрос за промяната на държавата, категоричен бе Мирчев.

Овчаров съзря "рейдърство" и предатели зад слабите резултати на БСП

Овчаров съзря "рейдърство" и предатели зад слабите резултати на БСП

Обвини Елена Йончева, Мая Манолова и Татяна Дончева

Румен Гечев добави, че не е отворен въпросът за оставката на лидера на БСП. Той е изненадан, че има толкова огромен интерес към лидера на БСП, тъй като от всички партии, които загубили позиции, в това число и ГЕРБ, които се сринаха в калта и никой не ги иска, интересно защо медиите не питат и за оставка в ГЕРБ. Защо не питате за "Атака", "Воля", Валери Симеонов, запита Гечев.

Той посочи, че по-голяма част от протестиращите не били гласувани в Изпълнителното бюро на партията, като било добре медиите да ги питат къде работят.

Крум Зарков бе лаконичен и зави единствено пред медиите, че каквото имал, щял да го каже на пленума.

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Той не се съмнява в искреността на ИТН за промяна, но знаят ли как?