Ако политическите партии продължават в същия дух и спор по Изборния кодекс, вероятно на следващите избори може да има под 2 млн. гласували и това ще бъде катастрофа на доверието към избирателната система и практики. Това заяви пред News.bg политологът проф. Антоний Тодоров, който оценява дебата в момента като "изключително много използване на евтини номера, за да се получат не знайно какви дивиденти".

Тодоров лично е направил изчисления, че машинният вот не е повлиял на повече от 0.2% от избирателите - около 12 000 избиратели вероятно, и то ако сме сигурни, че е точно толкова хора не са гласували. По-добре е да бъдат обучени избирателите как да работят с машините, отколкото да влизаме в такава абсолютно безумна ескалация, настоя Антоний Тодоров.

Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с дявола за 15 депутати

Кирил Петков към Нинова: БСП гласува с дявола за 15 депутати

6 години някой се опитва да ми овладее партията отвътре и отвън, заяви Нинова

Много малки са шансовете за съставяне на правителство от 48-то Народно събрание и Тодоров смята, че вървим към нови предсрочни парламентарни избори - противоречията са станали непреодолими.

По думите му в една очаквана коалиция между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, и трите партии се отдалечават значително от нея.

Тодоров посочи, че се видяло колко са големи противоречията между партиите по време на консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Не може да се върнем към "просто връщане на ГЕРБ във властта под каквато и да било форма", така че трябва да се мисли, ако въобще истински мислят за правителство, за правителство без ГЕРБ във властта, изтъкна Антоний Тодоров.

анкета

Има ли още шанс за кабинет?

Виж резултати

Да 12.8%

Никакъв 54.4%

50:50 7.9%

Само с третия мандат 6.1%

Избори до дупка 18.9%