За спешна среща с премиера Бойко Борисов настояват представители на производителите на патешки дроб и меса. Браншът е блокиран по всички възможни начини, пишат от Професионалната Организация на Производителите на Водоплаващи в България.

Те уточняват, че е блокирано клането на живи животни, блокирана е прясна стока за десетки милиони лева, блокирани са стотици хиляди еднодневни патета, които умират в люпилните.

22 огнища на птичи грип регистрирани в страната

22 огнища на птичи грип регистрирани в страната

Популизмът не помага при епидемии, предупреди Дамян Илиев

"Браншът, който дава работа на 10 000 човека, днес е в колапс. Всичко това е продукт на злоумишлен сценарий, основан на компрометирани лабораторни проби, целящ да убие ІІ-ят в света производител на гъши дроб и меса", се казва в писмото на производителите на гъши дроб.

БАБХ засилва контрола заради огнищата на птичи грип

БАБХ засилва контрола заради огнищата на птичи грип

Масово проверяват птицевъдните обекти в страната

В очакване на извънредната среща представители на бранша ще чакат в приемната на Министерски съвет от 14 часа днес, 06 ноември 2018 г.

Припомняме, на 29 октомври бяха регистрирани още две огнища на птичи грип в Хасковска област - селата Гарваново и Малево. От Агенцията уверяват, че за момента няма засегнати хора нито опасност за потребителите.

Преди седмица в друго хасковско село също бяха констатирани две огнища на птичи грип.

В Пловдивско 39 000 кокошки-носачки са засегнати от птичи грип.

Причините за заболяването все още се установяват.

От БАБХ съветват фуражите да се съхраняват в закрити помещения, за да се избегне опасността от зараза на питомните птици.