Продължава процесът на делегитимация и компрометиране на този протест. Това заяви пред БНР Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.

Според него не може да се говори генерално за студентски протести, защото трябва да излязат всички университети.

По негови думи няма нова динамика, нито увеличение на протестността, а точно обратното.

Методиев подчерта, че предвид развитието и на пандемията и на социално-икономическата ситуация, която се влошава вследствие на нея, най-добрият вариант е да се мине през избори, които да бъдат гарантирани като честни.

Пакетирането на протеста - признак за скрит мотив, според Антоанета Христова

Пакетирането на протеста - признак за скрит мотив, според Антоанета Христова

С наближаването на редовните избори протестната вълна ще намалява

Според него опасността е много голяма, защото от една страна трябва да се затегнат мерките заради ръста на заразени и невъзможността на социалната система да издържи. От друга страна обаче частният бизнес по негови думи е притиснат почти до стената, а без него ще рухне и държавата като социална система и възможност да осигурява пенсии. От частния бизнес се осигуряват данъците, от него идват и парите за харчене, с които трябва да се борим с епидемията, напомни Методиев.

Той подчерта, че е много тънък балансът, за да може да преодолеем кризата с минимални щети. Методиев бе категоричен, че за това отговорност има цялото общество с дисциплината, която трябва да проявява и която обаче според него не е на високо ниво.

Андрей Райчев: БСП и ДПС изграждат коалиция и не го крият

Андрей Райчев: БСП и ДПС изграждат коалиция и не го крият

Двете партии разширявали атаката върху Борисов

Той изтъкна, че правителството не иска да накърнява никакви интереси, а иска да удовлетворява всички интереси.

Според него правителството, което е е с ниска подкрепа, се опитва да минимизира всякакви възможни щети по отношение на себе си, откъдето и да дойдат. Дори и общественият интерес да налага нещо, те ще предпочетат по-малкото съпротивление. Не очаквам от това правителство каквито и да е мерки пет месеца преди края на неговия живот, които да не са свързани с популизъм, които да са непопулярни, които да са реформаторски, няма как да стане вече", коментира Методиев.